10
juli

Onderzoek: Inhuur extern personeel - HR of Inkoop?

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 16116
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Het inhuren van interim professionals door organisaties is de afgelopen jaren geprofessionaliseerd. Zowel door de groei van het aantal externen, de posities waarop ze ingezet worden en een groeiend besef dat ook externen onderdeel uitmaken van het menselijk kapitaal van organisaties.

De groeiende aandacht voor 'inhuur' vertaalt zich naar verschillende trends: meer centralisering, grotere rol van de afdeling 'inkoop' of van 'HR/recruitment'. Het werken met preferred suppliers of juist breed de markt benaderen of zelf actief op zoek gaan naar de beste kandidaten.
Organisaties maken daarbij verschillende keuzes. De vraag 'Inhuur: HR of Inkoop?' is dan ook geen vraag die je goed of fout kunt beantwoorden. Met dit onderzoek willen we voor organisaties die inhuur van externe professionals serieus aanpakken of aan willen pakken, in kaart brengen welke trends er zichtbaar zijn en hoe andere organisaties omgaan met het organiseren van inhuur en het beleggen van taken en verantwoordelijkheden op verschillende moment in het inhuurproces, voor en tijdens een opdracht.

Deelname

Je kunt deelnemen aan dit onderzoek door deze vragenlijst (20 vragen, vijf minuten) in te vullen. De uitkomst van dit onderzoek verschijnt half september op HRzone. De uitkomsten worden ook gepresenteerd en besproken op een seminar dat op 18 september georganiseerd wordt door Harvey Nash.

Dit onderzoek is uitgevoerd door ZiPconomy in samenwerking met HRzone en InkopersCafé. Houd onze website goed in de gaten voor het vervolg van dit onderzoek.

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32