14
juli

HRsummerschool: Interview met Dion Zeck van AFAS

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2973
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Op 27 & 28 juli vindt de HRsummerschool plaats! Deze 2-daagse stoomcursus is bedoeld voor jonge talenten en starters op de arbeidsmarkt. Ze worden 2 dagen lang geïnspireerd en uitgedaagd. Dion Zeck geeft een inspiratiepitch. Reden genoeg om nu alvast een paar vragen te stellen.

Met wie hebben wij het genoegen? 

Dion Zeck, 43 jaar, en sinds 2006 werkzaam bij AFAS als Accountmanager HRM/Payroll. In mijn rol adviseer en inspireer ik bedrijven om hun administratieve processen eenvoudiger en efficiënter te maken, met de juiste software uiteraard, zodat er meer tijd overblijft voor de leuke kanten van het HR-vak! Want zeg nou zelf, wie vindt administratie nou leuk?

Welke tips zou jij je jongere zelf geven aan het begin van je carrière?

Dion Zeck - AFAS

Als ik mijzelf tips had kunnen geven aan het begin van mijn carrière, zouden dat de volgende zijn geweest:

Begin alleen ergens aan als je er ook echt in gelooft en het je echt leuk lijkt – functietitel, salaris, mooie auto van de zaak; het zegt allemaal niets als je werkt bij een bedrijf waar je eigenlijk niets mee hebt (of zoals ik ooit een product heb moeten verkopen waar ik echt helemaal niets mee had).

Aan de andere kant: Kijk ook eens verder dan je ‘bekende’ wereld – Door mijn voorliefde voor (mooie) auto’s had ik altijd het idee iets in de automotive-branche te willen doen. Na verschillende banen binnen de automotive-branche heb ik dat idee losgelaten en sindsdien werk ik, nu alweer 11 jaar, met heel veel plezier in het HR-vakgebied bij het mooiste familiebedrijf van Nederland!

Tot slot: Durf fouten te maken en kleur af en toe buiten de lijntjes. In sommige situaties is het soms beter iets te doen en achteraf om vergiffenis te vragen, dan helemaal niets te doen!

Vanwege je rol binnen AFAS krijg je een kijkje in de keuken van diverse organisaties. Is lean hier een hot topic en zo ja waarom?

Lean is bij veel organisaties zeker wel een topic. Maar als je kijkt naar de betekenis van lean als denk- en werkwijze, gericht op het continue verbeteren van bedrijfsprocessen, dan is hier bij heel veel organisaties zeker op het gebied van HR nog heel wat te verbeteren! Te vaak is men nu gewoon te veel tijd kwijt aan de dagelijkse, vaak administratieve, rompslomp, dat er gewoonweg geen tijd is om de eigen processen eens goed te bekijken en te verbeteren. Of er wordt weer een losstaande software-oplossing aangeschaft om op een bepaald vlak de processen te verbeteren, denk aan oplossingen op het gebied van Talentmanagement of Recruitment. Maar als je de basis-processen niet goed op orde hebt, betekent zo’n oplossing vaak ook weer meer werk voor de HR-afdeling. Dus tussen ‘een topic zijn’ en het ook daadwerkelijk doen, zie ik nog vaak grote verschillen.

HR-studenten en starters moeten bij de HRsummerschool zijn omdat...

Je in 2 dagen tijd zoveel contacten, inspiratie en tips krijgt, waarmee je daadwerkelijk het verschil kunt en gaat maken!

HR summerschool

 

Wil je ook je netwerk verbreden, bergen aan inspiratie opdoen, werken aan een spannende businesscase en zwoegen met je peers?  Kom dan ook naar de HRsummerschool! Het speelt zich af in B.Amsterdam. Beeld je het ideale hipster-paradijs in. Je struikelt hier over de bebaarde mannen met knotjes, creatievelingen en een wildgroei aan start-ups. Kortom; aan inspiratie van alle kanten geen gebrek. En jullie lucky few mogen daar ook 's nachts verblijven....  Meer weten? Klik hier!

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Leren

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties