22
okt

Expatise HR International Mobility Congres: ‘Employing staff in and from Asia’

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 6012
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Organisaties die internationaal werken hebben baat bij het aanstellen van een expert binnen hr op het gebied van hr international mobility. Expatise Academy, een opleidingsinstituut voor hr international mobility professionals pleit voor een hogere waardering en ondersteuning van het vak. Zij organiseren op 18 november een congres voor organisaties met grensoverschrijdende werkzaamheden, met name in en vanuit Azië.

Verhoging werkdruk en complexe regelgeving

Zo'n twee decennia geleden is een intensivering van grensoverschrijdende personeelsstromen op gang gekomen als ook een diversificatie in de aard van die stromen. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke verhoging van de werkdruk op hr-afdelingen.

Parallel aan deze ontwikkelingen in het bedrijfsleven zijn overheden wereldwijd steeds meer verplichtingen gaan opleggen om de verschuldigde belastingen en premies te kunnen heffen en om te voorkomen dat eigen arbeidskracht van de arbeidsmarkt wordt verdrongen.

Dit heeft geleid tot complexe regelgeving op het gebied van immigratie, internationale sociale zekerheid, arbeidsrecht, loonbelasting, pensioen en steeds strenger wordende handhaving van die regelgeving. Boetes, intrekking van werkvergunningen, sluiting van bedrijven, gevangenisstraf en schadevergoedingen zijn aan de orde van de dag. Niet alleen bij de grote multinationals, maar vooral ook bij MKB-bedrijven, die aan dezelfde verplichtingen moeten voldoen als grotere bedrijven met gespecialiseerde hr international mobility afdelingen.

International Mobility Manager

Het heeft dus zin om binnen hr een expert te hebben op het gebied van hr international mobility. Volgens de Expatise Academy, duurt het gemiddeld vijf jaar voordat een mobility professional het vak helemaal onder de knie heeft. Gelet op de complexiteit en de risico's van dit werkveld, verdient de functie die de International Mobility Manager vervult veel meer waardering en ondersteuning dan nu vaak het geval is.

Op 18 november vindt een congres plaats voor organisaties met grensoverschrijdende werkzaamheden, met name in en vanuit Azië. Azië is namelijk zelfs voor de ervaren hr international mobility professional een gebied vol voetangels en klemmen. Organisaties die medewerkers gestationeerd hebben in Azië, werken met lokaal personeel in Azië of werken met Aziaten in Nederland, kunnen boetes, verlies van het referentschap en andere vervelende verrassingen voorkomen als zij zich goed informeren over bijvoorbeeld immigratie in Nederland uit India, arbeidsrecht in China, of sociale zekerheid in Indonesië. Maar ook voor hr international mobility professionals die niets met Azië van doen hebben, biedt het congres workshops die je niet mag missen.

Expatise HR International Mobility Congres

Datum: 18 november 2014
Locatie: WTC Amsterdam
Doelgroep: hr-medewerkers uit organisaties die belast zijn met internationale arbeidsmobiliteit
Prijs: € 595,- per persoon, excl. BTW

De Expatise Academy voorziet in opleidingen, die onder auspiciën van grote Nederlandse multinationals worden uitgevoerd en binnenkort een officiële Post-HBO status zullen krijgen. De docenten zijn hr leaders en specialisten van uitvoeringsinstanties en adviesorganisaties. Het zijn meerdaagse beroepsopleidingen voor HR International Mobility (en binnenkort International Compensation & Benefits). Daarnaast biedt de Academy opleidingen in het kader van permanente educatie en master classes voor specifieke onderwerpen en regio's.

Klik hier om je direct aan te melden.

Waardeer dit blogbericht:
0

Reacties