20
mrt

De 5 beste werkgevers ter wereld: Valeo, Technip, Dimension Data, JTI en DHL Express

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3239
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Het Top Employers Instituut heeft voor het eerst de Global Top Employers certificering uitgereikt. De vijf gecertificeerde bedrijven zijn Valeo, Technip, Dimension Data, JT International en DHL Express. Om voor de wereldwijde certificering in aanmerking te komen, moet een organisatie gecertificeerd zijn in minstens 25 landen, verdeeld over drie continenten, of gecertificeerd zijn in minstens twintig landen verspreid over vier continenten.


Tijdens het Global Certification Diner zijn de eerste bedrijven aangekondigd die de Top Employer Global 2015 certificering hebben ontvangen. De organisaties komen uit verschillende werelddelen en zijn gecertificeerd omdat zij optimale omstandigheden bieden voor hun medewerkers. Zowel zijzelf als de organisatie kunnen hierdoor optimaal functioneren. De vijf gecertificeerde organisaties komen naar voren uit het jaarlijkse onderzoek van het Top Employers Instituut. Voor het onderzoek wordt het HR-beleid van meer dan 900 bedrijven wereldwijd onder de loep genomen.

Trots

De Global Top Employers hebben door het onderzoek inzicht gekregen in de verschillende HR-strategieën die per land worden gehanteerd. Simon Harris, HR-directeur bij Valeo: 'Door het onderzoek hebben wij inzichtelijk gekregen wat de verschillen zijn per land op het gebied van onze HR-strategie. Hiervan hebben wij geleerd en waar nodig enkele zaken verbeterd. Wij hebben onszelf uitgedaagd en zijn dan ook erg trots dat wij de certificering hebben ontvangen.' De Global Top Employers certificering helpt de organisaties ook bij hun employer branding. Marilyn Rose Chaplin, HR-manager bij Dimension Data: 'Ik ben trots op onze organisatie. Het laat zien dat wij echt een passie hebben om talent te werven en te behouden.'

Het onderzoek

Het onderzoek wordt onder andere uitgevoerd op het gebied van Leadership Development, Performance Management, Career & Succession Management en Workforce Planning. Hans Rothweiler, Lid Raad van Bestuur Top Employers: 'Over het algemeen zien wij positieve ontwikkelingen op het gebied van prestatiegericht belonen. Goed presterende werknemers ontvangen een hogere beloning dan hun collega's. Ook trainingen en persoonlijke ontwikkeling hebben de meeste organisaties goed gefaciliteerd voor hun medewerkers. Bedrijven kunnen nog winst behalen door coaching continu aan te bieden.'

Uit het onderzoek blijkt verder dat internationale bedrijven hun activiteiten op het gebied van HR steeds meer gaan centraliseren. "Het internationaal afstemmen van HR-strategieën, arbeidsvoorwaarden en regels op het gebied van leiderschap zijn essentiële zaken om de activiteiten op HR-gebied te centraliseren", zegt David Plink, CEO bij Top Employers Instituut.

Over Top Employers

Het Top Employers Institute certificeert organisaties die uitstekende condities creëren voor hun medewerkers. Optimale condities zorgen ervoor dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen, op professioneel én persoonlijk vlak. Juist deze ontwikkeling stelt organisaties in staat om continu te blijven groeien. Het Top Employers Institute, met het hoofdkantoor in Nederland, erkent sinds 1991 organisaties met uitstekende condities voor hun medewerkers. Het Top Employers Institute certificeert jaarlijks wereldwijd meer dan 900 organisaties.

Waardeer dit blogbericht:
0

Eigenaar van de Koning Business Development en lid kernteam HRcommunity. Onder andere verantwoordelijk voor HRzone, HRjob en HRxpress. Onderdeel van redactie HRzone.