20
juni

79% van de CFO's vertrouwt CV meer dan LinkedIn-profiel

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2149
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Het hebben van een LinkedIn-profiel is steeds gebruikelijker geworden in het Nederlandse bedrijfsleven, 4 miljoen Nederlanders hebben een LinkedIn-profiel. Toch blijkt uit onderzoek van Robert Half, arbeidsbemiddelaar op het gebied van financiële professionals en administratief ondersteunend personeel, dat 4 op de 5 (79%) CFO's meer vertrouwen heeft in een CV dan in de informatie op een LinkedIn profiel.

 

83% van hen twijfelt aan de betrouwbaarheid van informatie op LinkedIn-profielen. Bijna een derde (29%) van de CFO's geeft aan dat het overdrijven van ervaring en vaardigheden volgens hen te makkelijk gebeurt bij LinkedIn.

CFO's missen een systeem om de betrouwbaarheid van informatie op LinkedIn te toetsen. Daarnaast vinden ze LinkedIn relatief anoniem; mensen hebben vaak het gevoel dat zij online meer kunnen doen en zeggen dan offline. Ook zijn veel LinkedIn-profielen niet volledig ingevuld, waardoor een CFO of HR manager geen goed beeld kan krijgen van de ervaringen van een kandidaat. Lees meer.

Bron: Robert Half

Waardeer dit blogbericht:

Eigenaar van de Koning Business Development en lid kernteam HRcommunity. Onder andere verantwoordelijk voor HRzone, HRjob en HRxpress. Onderdeel van redactie HRzone.

Reacties