19
nov

Dansend naar de toekomst

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 4396
  • 0 reactie
  • Afdrukken

In het boek 'Dansend naar de toekomst' beschrijven Roger Lenssen en Karin Manuel hun visie op de zpp’ers van de toekomst in het licht van de veranderende arbeidsmarkt.

Auteurs: Karin Manuel en Roger Lenssen

Over het boek

Sinds de jaren 90 is het aantal zelfstandigen aanzienlijk toegenomen. Het is een heterogene groep. Lenssen en Manuel richten zich op de positie en de waarde van de zelfstandige professional. Een zelfstandige professional start vanuit intrinsieke motivatie een eigen onderneming, zet haar of zijn expertise (specialty) om in een unieke propositie en vertaalt deze naar concrete diensten, die waarde toevoegen.

De auteurs zetten de zelfstandige professional af tegen de professional in loondienst en gaan in op een nieuwe trend: de hybride professional. Zij belichten het succes en de speelruimte van de zelfstandige professional tegen de achtergrond van ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, de (nieuwe) wet- en regelgeving en de opkomst van sociale netwerken. Ook beschrijven de auteurs veelbelovende samenwerkingsvormen voor zelfstandige professionals.

Lenssen en Manuel adviseren organisaties hun arbeidscapaciteit anders te organiseren, door verschillende flexibele arbeidsvormen te omarmen, de mogelijkheden tot los-vast verbanden met professionals nadrukkelijker te organiseren en te betrekken in de planning van de arbeidscapaciteit. Niet alleen de rollen van de manager en van de HRM’er veranderen daardoor. Ook voor de vakbonden is een nieuwe rol weggelegd.

En het blijkt een ‘must’ te investeren op innovatiekracht, wil de Nederlandse zelfstandige professional ook internationaal (meer) positie krijgen!

Bestel boek

Klik hier om het boek te bestellen. 

Waardeer dit blogbericht:
0

Karin Manuel is in 1995 afgestudeerd in de Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Na een aantal jaren als jurist werkzaam te zijn geweest, is zij het HRM-werkveld ingestapt. Van 2008 tot 2010 heeft Karin de master Organisatie, Cultuur en Management gevolgd aan de USBO in Utrecht, welke zij heeft afgesloten met het predicaat cum laude. Vervolgens is zij onderzoek gaan doen naar het organiseren en managen van succes in de muziek business en is zij in 2013 met haar werk 'Een wereld van succes' op dit thema gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht. Karin Manuel is sinds 2012 lector HRM bij het NCOI en heeft een eigen adviespraktijk, MMCT.

Reacties