17
aug

Met deze 12 tips maak je vacatures zichtbaar en vindbaar

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 5245
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Heb je een vacature? Dan wil je die natuurlijk zo snel mogelijk invullen met een passende kandidaat. Je vindt pas een kandidaat nadat de kandidaat jouw vacature gevonden heeft. Hoe zorg je hiervoor? 12 tips en concrete tools van Hireserve waarmee je je vacatures meer onder de aandacht brengt.

Tip 1: Zorg voor Google indexeerbare vacaturepagina’s

Om gevonden te kunnen worden door Google, is het noodzakelijk dat Google je vacaturepagina kan ‘lezen’. Een voor Google goed leesbare vacaturepagina is opgebouwd in nette html-code en beschikt over de juiste zoekwoorden. Veel bedrijven bieden hun vacatures nog regelmatig aan als een PDF-document. Een gemiste kans dus.
Gebruik je een ATS of ben je van plan om een recruitmentsysteem te gaan gebruiken? Let dan ook goed op. Sommige leveranciers van recruitment software integreren de vacaturelijsten op websites door middel van zogenaamde iframes. Deze site-in-een-site techniek is goedkoop en snel te implementeren, maar heeft één groot probleem: Google, en alle andere zoekmachines, zien de inhoud van een iframe niet. Vacatures worden met deze techniek dus nooit geïndexeerd. Houd hier rekening mee bij het kiezen van een recruitment systeem.

Tip 2: Maak je site mobielvriendelijk

Mobielvriendelijkheid van een site speelt sinds april 2015 ook een rol in de ranking algoritmes van Google. Dit betekent dat een site die niet geoptimaliseerd is voor mobiel, lager komt te staan in de zoekresultaten van Google. Om je vacatures goed vindbaar te maken, is het nu dus nóg meer van belang dat je site mobielvriendelijk is.

Lees de overige tips

Download de volledige whitepaper met tips en tools via deze link

Waardeer dit blogbericht:
0

Leon Buijsman is Managing Director van Hireserve NL, leverancier van recruitment software. Met verandering en techniek maakte hij van 1998 tot 2004 carrière bij Oracle. Toen hij begin 2000 zelf de recruitment software van Hireserve -gevestigd in de UK- implementeerde bij Oracle, wist hij dat hij zijn product gevonden had. In 2004 nam hij de stap om vanuit Nederland Hireserve te vertegenwoordigen als zelfstandig ondernemer.


Inmiddels werkt hij samen met zijn team aan pasklare recruitment oplossingen voor o.a. klanten als Deloitte en TU Eindhoven. Vasthoudendheid, creativiteit en de liefde voor nieuwe technieken vormen zijn grootste drijfveer. Hij staat graag zelf met zijn voeten in de klei en bouwt zelf mee aan oplossingen met een hoog ‘kan niet, bestaat niet-gehalte’.


linkedin hover 32 Twitter