26
apr
0

Interview: 'Ga met je medewerkers echt de dialoog aan'

Geplaatst door op in Artikelen

Welk bedrijf scoort het beste op medewerker- en klantbeleving? Op dinsdag 16 mei organiseert Integron De Belevingawards voor organisaties met de hoogste tevredenheidsscores. We stelden over het nut en het doel van de Awards 5 vragen aan Arjen Maliepaard, managing director van Integron.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Goed werkgeverschap
Hits: 597
13
apr
0

Wat betekent de perspectiefverklaring voor de HR-professional?

Geplaatst door op in Artikelen

Sinds 1 januari 2017 hebben veel meer uitzendkrachten toegang tot de perspectiefverklaring, waarmee uitzendkrachten al na één jaar in aanmerking komen voor een hypotheek. Wat betekent deze ontwikkeling voor de HR-professional? Olivier Tardieu, Managing Director van hypotheekadviseur eyeOpen.nl, over de ins en outs.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Arbeidsmarkt
Hits: 1105
04
apr
0
Geplaatst door op in Artikelen

De verkiezingen van 15 maart 2017 hebben een versplinterd politiek landschap opgeleverd. Welke coalitie uit de formatie voortkomt, is lastig te voorspellen; wat die zal betekenen voor het sociale stelsel voor ziekte en arbeidsongeschiktheid al evenzeer. Toch mag dit werkgevers niet weerhouden van het maken van keuzes. Veel organisaties benaderen sociale zekerheid ten onrechte als een vraagstuk van publiek of privaat verzekeren. Het is juist de kwaliteit van de uitvoering die het verschil maakt, verzekeren zou het sluitstuk moeten zijn.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Kennismanagement
Hits: 1056
01
feb
0

De HR beroepen met een gouden toekomst

Geplaatst door op in Artikelen

Zo’n 280.000 studenten zouden na hun studie geen kans hebben op een baan binnen hun studierichting, mede door robotisering. Aldus één van de onderzoeken. Een ander onderzoek stelt juist dat robotisering juist géén grootschalige banenkiller worden. Wat is waarheid en wat houdt dit in voor de HR-professional?

Doorgaan met lezen
Getagged in: Arbeidsmarkt
Hits: 11519
25
jan
0

Betere zorg zonder managementgedoe

Geplaatst door op in Artikelen

Kille bedrijfskundige benaderingen en het boekhoudkundig denken zijn dominant in de zorg. Budgetten, uurtarieven, productienormen, procesbeschrijvingen, verantwoordingsrapportages en noem maar op. Dit leidt niet tot meer kwaliteit voor de cliënt of tot een toename van de mate van zinbeleving. Hoe wordt het werk dan wél weer zinvol gemaakt?

Doorgaan met lezen
Hits: 731
13
jan
0

Hoe versterk je engagement in de snelle wereld van recruitment?

Geplaatst door op in Artikelen

De recruitmentsector in Nederland wordt voor een groot deel gekenmerkt door jobhoppende recruiters op zoek naar de hoogste bonus. De basissalarissen liggen laag, dus een hoge (plaatsings)bonus is voor de recruiter van groot belang. Toch zijn er voor bureaus nog andere mogelijkheden om recruiters langer aan boord te houden, zo blijkt uit het onderzoek van Tommy Postma. Hij onderzocht medewerker-engagement in de recruitmentsector.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Recruitment
Hits: 1541
08
nov
0

Meedoen is belangrijker dan winnen: 10 tips om aan de slag te gaan met arbeidsinclusiviteit

Geplaatst door op in Artikelen

Werk is voor mensen veel meer dan alleen geld verdienen. Wie werkt, doet mee. Draagt bij aan de samenleving, wordt gezien en erkend in zijn kwaliteit. Voor een grote groep mensen in onze maatschappij is ‘meedoen’ echter allesbehalve vanzelfsprekend. Ze willen graag, maar hun talenten worden veelal over het hoofd gezien. Bijvoorbeeld doordat een beperking het zicht ontneemt op wat ze wérkelijk kunnen, doordat ze uit een ander land komen of een leeftijd hebben die nog steeds vooroordelen oproept. In arbeidsmarktjargon: ze hebben een afstand tot de arbeidsmarkt.

Doorgaan met lezen
Hits: 953
30
sept
0

Goed werkgeverschap is niet altijd appeltje eitje

Geplaatst door op in Artikelen

De meeste bedrijven willen als werkgever goed op de kaart staan. Helemaal in het kader van de'war for talent': het binnenhalen van goed opgeleid personeel. Hoe dragen internationale bedrijven hun werkgeverschap naar de (arbeids)markt goed uit? Zij hebben de slagkracht, maar is groot ook per se beter? Hoe ga je bijvoorbeeld om met culturele verschillen? Wij leggen bovenstaande vragen over de haken en ogen van goed werkgeverschap bij grote bedrijven voor aan Orange Business Services, onderdeel van Orange, Top Employer Global 2016-gecertificeerd.

Doorgaan met lezen
Hits: 1095
20
aug
0

Vertrouwen: onmisbaar voor werknemers én werkgevers

Geplaatst door op in Artikelen

De arbeidsmarkt trekt weer aan en de komende jaren wordt een ‘war on talent’ verwacht. Voor werkgevers is het belangrijker dan ooit dat zij zich onderscheiden en sterk neerzetten in de markt. Goede Employer Branding helpt hierbij. Het zorgt voor een positief imago en trekt daarmee het juiste talent aan.

Doorgaan met lezen
Hits: 3675
17
aug
0

Met deze 12 tips maak je vacatures zichtbaar en vindbaar

Geplaatst door op in Artikelen

Heb je een vacature? Dan wil je die natuurlijk zo snel mogelijk invullen met een passende kandidaat. Je vindt pas een kandidaat nadat de kandidaat jouw vacature gevonden heeft. Hoe zorg je hiervoor? 12 tips en concrete tools van Hireserve waarmee je je vacatures meer onder de aandacht brengt.

Doorgaan met lezen
Hits: 3288